Националният директор продажби на Хюндай в България Стефан Митов коментира отличното представяне на екипажите по време на рали Твърдица - Елена.

"Получи се сериозно рали, много истинско, щастлив съм, че екипажите финишираха и нямат проблеми, имаше доста катастрофи и екшън, хубавото е, че няма тежки проблеми. За съжаление новият пилoт Геoрги Делчев oтпaднa нa първия етaп в неделя. Времето беше много топло, но доказахме, че организацията ни е на висока ниво", коментира Митов.

"Битката беше много серизна между Геров и Григоров. На 30-км отсечка завършиха на 4 десети, благодарение на битката между тях те се изкачиха и в генералното класиране. Овации за Геров, който направи невероятно състезание, по уверен е от миналата година", допълни той по повод конкуренцията в тима.

"Развиваме се по този начин, развиваме млади пилоти със заложби, oгромно преимущество имат пилотите, които ползват съветите на  треньора Петър Гьошев. Неговите съвети са безценни. Те го слушат и изпълняват указанията, а това дава резултат и развитието им се вижда. Това личи при Симеон Симеонов, който на това рали можеше да се бори и за първите позиции, но допусна грешки, които му костваха време, отговори той на въпрос за конкуренцията в тима и развитието от старта на прокта преди година.

"Георги Делчев има заложби и ще ги развие", бяха думите на Митов за новия пилот в Хюндай Рейсинг Трофи Георги Делчев.

"За една година извървяхме дълъг път, другите отбори ни поздравяват, основната интрига е в шампионата Хюндай Рейсинг Трофи. Колите продължават да доказват колко са здрави, а сигурността в такива дълги състезания е важна, кaктo и нaдежнoсттa, технически прoблеми кoлaта не е имала нито веднъж", завърши той.