Националният директор продажби на "Индустриал Комерс" Стефан Митов коментира отличното представяне на пилотите на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy в рали Сливен, както и сподели очакванията си за рали Сърбия, а също така разясни и част от плановете за шампионата в идващия сезон през 2017 година. 

"Концепцията на шампионата е екипажите да се състезават помежду си, разликите между пилотите са малки, но във всяко рали те надграждат уменията си и успяват да влязат в призовата десетка на ралитата. Все пак, това са серийни автомобили, двигател - 1,4 литра, 100 конски сили, преоборудвани за рали автомобили, пилотите дават максимума, научили са се да карат по отличен начин. Завършиха на първите места при серийните автомобили до 1600 кубически см. Те израстват с всяко състезание, карат на максимума, укрепиха психиката си, карат много добре по отсечките, а това дава резултат", коментира Митов представянето на пилотите в рали Сливен.

"Огромното предимство на тези автомобили Hyundai i20 R1 е, че ние направихме рали автомобил от чисто нови коли, модел 2015 година. Hyundai влага много в това, вярно, че автомобилите не са толкова мощни, но се вижда, че колите се движат перфектно, завиват много добре, спират много добре, в спусканията печелят много, в дългите етапи надежността на автомобилите дава резултат", допълни той по повод поведението на автомобилите в тежкото рали около Сливен.

"Рали Сърбия ще е изцяло ново преживяване, ново предизвикателство, никога не сме били там, мисля, че ще се справим, както и в рали Сибиу показахме умения. Много е важно да излизаме в чужбина. Има интерес към шампионата от Румъния, сега и в Сърбия ще ни видят, надяваме се да направим един балкански шампионат в бъдеще", допълни Стефан Митов очакванията си за предстоящия пети старт от шампионата, който ще се проведе в Сърбия.

Той сподели и част от плановете на тима за следващия сезон. 

"Има варианти за развитиел. Важно е да идват нови млади пилоти, целта е да откриваме таланти, Симеон Симеонов, който направи своя дебют през миналата година показа уникални качества и е откритието на рали спорта в последните години. Той трябва да се развива и се вижда прогресът му".