Шампионът в пилотното издание на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy през 2015 година Григор Григоров отговори на въпросите на Gong.bg, след като се завърна от рали Монте Карло (първи кръг от световния рали шампионат), където успя да бъде част от събитието и да придобие ценен опит от големите майстори в рали спорта.

- Здравей, Гриша. Само преди дни се завърна от рали Монте Карло, където стана пряк свидетел на битката за победата. Как се почувства по трасетата на ралито от WRC, още повече като пилот, който усеща адреналина в състезанията?
- Това беше едно уникално преживяване, благодаря на Hyundai за големия подарък, който ни направиха! Много се радвам, че бях част от най-известното и престижно рали в календара на световния шампионат. Всичко, което кажа няма да бъде достатъчно, трябва да се види на живо!

- Имаше възможносттта да се видиш с пилотите на отбора от световния рали шампионат на Hyundai, които карат I20?
- Като гост на Hyundai имах възможността да бъда в бокса заедно с целия екип, където се срещнах с всички пилоти и навигатори, дори с някои от тях вечеряхме на една маса.
 

Дани Сордо и Григор Григоров

източник: личен архив

- Какви са приликите и разликите с нашата действителност?
- Прилики разбира се има, но всичко свършва до там... Като база, организация и отношение към мероприятието нямаме много допирни точки. Докато чаках колите да започнат да минават, реших да преброя маршалите само на обратния завой на който седях, те бяха 11, ние имаме толкова за цялата отсечка...

- Какво научи от престоя си там, успя ли да "откраднеш" нещо от големите пилоти?
- Да, научих много за тези няколко дни по отсечките. Видях различни стилове на пилотиране и се стремях да науча от всеки по нещо, също така забелязах, колко е голяма разликата спрямно нас в отношението на пилотите към спорта.

- Какви са амбициите ти за 2016 година в едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy?
- Да защитя титлата си от 2015!

- Какво очакваш от конкурентите си в шампионата?
- Още по-голяма и завързана битка до последния километър. Успех на всички колеги през сезон 2016!