В официалната Фейсбук страница на "ART Racing" беше поместено едно доста интересно съобщение, а именно, че отборът се е разделил официално със своето Mitsubishi Lancer Evo IX. Именно с този автомобил Атанасов има цели три титли в ERT2 категорията на Европейския Рали Трофей.

"Скъпи приятели, днешният ден е малко по-странен и емоционален за нас. След пет години вярна служба и много хубави моменти; след 3 титли в клас ERT 2 на Балканския рали трофей; след няколко вицешампионски титли в Българския рали шампионат; след първата победа в кръг от родния шампионат в рали „Стари столици“ 2016, нашето Mitsubishi Lancer Evo IX вече има нов собственик“, пишат от “ART Racing”.

"След много размисли решихме, че отборът, феновете и всички наши приятели заслужават да тръгнем в друга посока – в посоката за закупуване на равностоен автомобил, с който да преследваме победите в състезанията, които участваме. Това ще бъде изключително трудна задача, но сме амбицирани да дадем всичко от себе си през следващите месеци, за да можем в началото на следващия сезон да бъдем на борда на модерен и конкурентен автомобил от клас Rally2. Надяваме се, че и с вашата морална подкрепа ще успеем да доведем до край това трудно начинение, което обаче вярваме, че ще направи фенове, партньори и приятели на отбора истински щастливи", допълван от отбора.

В последните години Мирослав Ангелов почти няма конкуренция що се отнася до шампионската титла, тъй като има и най-конкурентния автомобил в лицето на Skoda Fabia.