Организаторите на Гран при на Русия не са съгласни да има размяна на датите на състезанието с това в Китай. Заради коронавирусът провеждането на надпреварата в Шанхай на 17-19 април е под заплаха.

Заради него вече бяха отменени няколко значими спортни мероприятия в страната, включително състезанието от Формула Е. Последното беше планирано за 21 март в Саня.

Наскоро в Speed Week се появи информация, че надпреварата в Китай може да си размени датите с тази в Сочи и да бъде отложена за 25-27 септември. Говорител на руската Гран при обаче отхвърли тази възможност.

„Датата за провеждане на Гран при на Русия беше определена през октомври миналата година и няма да се промени, се казва в съобщението. – ФИА е регулаторният орган, а Либърти Медия е промотърът на F1. Те са отговорни за здравето не само на пилотите, но на всички служители на отборите и медиите.

Сигурни сме, че те ще разгледат внимателно ситуацията, преди да поемат някакви ангажименти за отлагане или анулиране на състезанието. Затова трябва да се доверим на тяхната преценка и на техните знания. Но разбира се, ние внимателно следим ситуацията.“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.