Шефът на Заубер във Формула 1 Фредерик Васьор заяви, че вече се усещат първите следствия от обявения трансфер на Кими Райконен в отбора. Босът заяви, че това е най-видно в социалните мрежи.

Миналата седмица 38-годишният ветеран обяви, че се разделя с Ферари в края на настоящия сезон, а през следващите два ще се завърне в швейцарския тим, който му даде дебюта в „кралските гонки”. Преди обявлението вече имаше създадена онлайн петиция сред феновете, които бяха събрали 25 хиляди подписа в името на оставането на Ледения във Формула 1.

„Ако само се вгледате в това, което постигнахме в социалните мрежи през миналата седмица, може би за първи път установихме толкова контакти. Казвам го и за двете страни – мисля, че ще ни бъде от полза”, заяви Васьор.

„Аз самият не бях в Заубер през 2001 година (когато Кими дебютира – б.р.), но някои момчета в офиса ми казаха: „О, супер, Кими се връща”. Аз обаче не искам да се концентрирам толкова върху този факт, колкото върху бъдещето. Не мисля за миналото.”

„Ние работим за изграждането на всяко ново звено и мисля, че Кими ще ни помогне в този процес. Мисля, че от аеродинамиците до състезателните инженери, както и момчетата, които се грижат за гумите – всички те са повече от радостни да приветстват Кими”, заяви още Васьор.

„За нас това е стъпка напред със сигурност. Това важи не само в техническо отношение, а още повече във връзка с маркетинга и рекламата. Там тласъкът е сериозен”, допълни французинът.