Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен не беше многословен, когато трябваше да коментира предстоящата си раздяла с отбора. Финландецът обаче доста многозначително обяви, че това не е било „негово решение”.

Само преди дни „скудерията” обяви, че изтичащия в края на годината договор на 39-годишния ветеран няма да бъде подновен. Затова от следващия сезон партньор на Себастиан Фетел ще бъде дебютиращият през настоящия сезон Шарл Льоклер.

В същото време Райконен остава част от „кралските гонки”, след като подписа 2-годишен контракт със Заубер – отборът, който му даде дебюта във Ф1.

„Раздялата с Ферари? Това е което се случи. Не зависеше от мен и не беше мое решение”, коментира Ледения. „Развръзката е такава. Поне имаме някаква.”

„Дали съм щастлив да премина в по-малък тим като Заубер? Защо да не съм?! Аз искам да отида там. Защо правите нещата толкова сложни?”, риторично запита Райконен.

„Познавам хората там отпреди, а разговорите стартираха около този факт. Дали това ще е последният ми договор? Има голям шанс да се окаже така. Ще спра да се състезавам, когато усетя, че това е правилното нещо за мен”, допълни Райконен.