Шефът на Формула 1 Чейз Кери коментира пред медиите, че разчита да бъдат проведени по 24 състезания на сезон. Функционерът смята, че няколко състезания могат да бъдат ротирани, а това ще привлече повече фенове на моторния спорт по света.

Gulliver/Getty Images
60 снимки

"Пистите, на които бяхме този сезон, проявяват сериозен интерес към това да има състезания на тях и в бъдеще. Няколко други страни също са заинтересовани от това да има състезание на тяхна територия. Разчитаме, че ще съумеем да направим календар с 24 състезания, като вероятно ще се ротират няколко състезания, за да вкараме нови партньори. За нас има значение дългосрочното партньорство, а затова числото на новите писти ще е ограничено", коментира Кери.

"През този сезон ние не само съхранихме, но и укрепихме сътрудничеството си с промоутъри, а също така продължихме договори с подобрени условия. Разбира се, разчитаме, че през 2021 година Формула 1 ще се проведе със зрители. Надяваме се, също така да можем да върнем достъпа на феновете до падока", добави той.

Във Формула 1 са се провеждали до 21 състезания на сезон. Тази година трябваше да бъдат 22 състезания, но пандемията от коронавирус повлия на плановете и в календара за 2020 останаха само 17 надпревари.