Хамилтън критикува и шефовете на Формула 1

След като доскоро критикуваше решенията на своя отбор, пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън насочи вниманието си към босовете на Формула 1. Според британеца управлението на най-комерсиалния автомобилен шампионат не е достатъчно добро.

В момента Ф1 е в процес по смяна на собствеността, като американската компания „Либърти Медия Груп“ трябва да завърши процеса до края на първото тримесечие от 2017 година. Сделката обаче породи въпроси за това как Формула 1 може да подобри своя продукт, като е ясно, че „Либърти“ ще се опита да популяризира спорта в САЩ.

Хамилтън смята, че може да се направи още за промотирането на шампионата и даде за пример другите американски спортове. Той смята, че Ф1 и хората зад нея могат да се поучат от тях. „Начинът, по който Формула 1 се управлява в момента, не е достатъчно добър“, коментира пилотът пред списание „Тайм“. „Супербоул, събитията, които американците правят, цялото това шоу са много по-добри. Ако успеем да усвоим някои от теми методи, може би ще сме по-привлекателни за феновете.“

„Толкова много хора, които срещам в Америка, ме питат: „Какво е Формула 1?“ Какво? Да не би да живеете в кутия за обувки? Съвсем ли не сте чували за нея?“, каза още Хамилтън в интервюто.

Свързани материали

  • Люис Хамилтън забрани на Мерцедес да пипа механиците му Люис Хамилтън забрани на Мерцедес да пипа механиците му
  • Хамилтън: Мерцедес трябва да се допита до мен за свободното място Хамилтън: Мерцедес трябва да се допита до мен за свободното място
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Люис Хамилтън Формула 1

Формула 1

SAS banner