Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън не желае отборът да прави каквито и да било промени по екипа механици, който се грижи за неговия болид.

Преди началото на сезона през 2016 година, за да се избегне търкания между служителите и за да се подпомогне развитието на техните кариери, Мерцедес реши да направи леки рокади в екипите на Нико Розберг и Хамилтън. В резултат някои механици и няколко инженери се прехвърлиха от единия тим в другия.

Хамилтън: Мерцедес показа неуважение към мен

Докато кампанията течеше, британският състезател на няколко пъти се изказа против този подход. Предвид факта, че от 2017 година Хамилтън ще има нов съотборник, той желае да намали до максимум останалите промени.

„Ще говоря с Тото Волф в началото а следващата година. Ще му кажа, че не искам промени при моите момчета“, коментира Хамилтън. „Искам да запазя всичките си инженери, нито един от тях не трябва да напуска. При механиците е същото – нямам забележки към никого от тях.“

„Имаше поне едно нещо, което те промениха през тази година, макар и то да не се нуждаше от промяна. Аз не знам защо постъпиха така. Като цяло обаче нека се състезаваме. Отдаден съм, надявам се и отборът да се отнася по същия начин към мен. Сега аз съм единственият им световен шампион, дано покажат нужното уважение към този факт и към усърдието, което ще покажа през следващата година“, допълни Хамилтън.