Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен разкри, че ще приключи кариерата си в италианския тим, но изключи това да се случи преди края на настоящия му договор.

Финландският ветеран се завърна в Маранело преди старта на сезона с надеждата да повтори успехите си от предния престой – Ледения все още е последният пилот, донесъл шампионска титла на „скудерията“. 34-годишният състезател със сигурност обаче не очакваше да има толкова проблеми с управлението на болида F14T, които го оставиха със скромен актив от 41 точки след 13 старта (с 80 по-малко от съотборника му Фернандо Алонсо).

Това повдигна въпроса дали Райконен ще остане във Ферари през идната година или разочарованията ще му дойдат в повече. „Единственото, което казах, е, че ще приключа кариерата си във Ферари. Краят на кариерата ми във Формула 1 ще е във Ферари. Не знам защо хората започнаха да си мислят, че това ще се случи тази година“, каза скандинавецът.

„Вестниците се опитват да родят слухове, искат постоянно да си измислят. Вече не съм младо момче, така че искам да направя нещо повече в живота си, което надхвърля Формула 1. Засега нямам планове. Ще приключа кариерата си във Ферари и после ще му мисля“, завърши Райконен.