Бившият шеф на Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе отрече категорично версията, че Фернандо Алонсо е напуснал Ферари със скандал.

Темата беше подета отново тази седмица след коментара на Дейвид Култард, който описа испанеца като може би най-добрия пилот в момента, но подчерта и войнствения му характер.

Това веднага изрови спомените затова как приключи първия престой на ибериеца в Макларън през 2007 година, а именно – с разпра между него и шефът Рон Денис.

„Съгласен съм, че той е най-добрият от най-добрите“, каза Култард. „Той винаги успява да събере повече точки от съотборника си и вероятно няма друг от неговата класа. Неговото време в Макларън приключи зле, а към края с Ферари също нещата не вървяха гладко. Колкото и да е добър Фернандо, едно не може да се отрече: интеграцията му в отбора винаги крие риск от експлозия“, допълни шотландецът.

Бриаторе, който отговаря за мениджмънта на кариерата на Алонсо, обаче не се съгласи. „По повод петте години, които той изкара във Ферари, се казаха доста глупости. Да, в края наистина имаше недоразумения с шефовете, но не и нещо сериозно, нещо, което да не може да бъде преодоляно.“

„Алонсо се чувстваше много добре в Италия и имаше добри взаимоотношения с отбора, с хората, които работеха в него. Просто такива неща се случват, когато резултатите ги няма“, допълни Бриаторе.