Полузащитникът Хесус Корона няма да може да играе за националния отбор на Мексико на предстоящото след по-малко от месец световно първенство по футбол. Това съобщи наставникът на клубния му отбор Севиля Хорхе Сампаоли.

29-годишният Корона, който има 10 гола в 71 мача за ацтеките, счупи левия си глезен по време на тренировка през август. Той претърпя операция с надеждата, че ще се оправи за най-големия футболен форум, но това няма да се случи.

Въпреки това Корона бе включен в разширения списък от 31 души на старши треньора на мексиканците Херардо Мартино, но според Сампаоли участието му на форума в Катар е невъзможно.

"Хесус напредва ден след ден, но той ще може да тренира чак на 1 или 2 декември", каза Сампаоли.

"Просто не виждам как ще може да участва на световното първенство по данните, които имам от докторите ни. Той се възстановява добре, но контузията му беше много сериозна и всяко връщане на терена по-скоро от нужното създава огромен риск за здравето му. Все пак решението му дали може да играе е негово в крайна сметка", каза още Сампаоли.

Мексико ще обяви финалния си състав от 26 играчи на 14 ноември, което е с около три седмици преди прогнозната дата за завръщането на Корона.

Световното първенство по футбол в Катар започва на 20 ноември, а първият мач на мексиканците е на 22-ри срещу Полша. В група "С" тимът ще срещне още Аржентина и Саудитска Арабия.