Привърженик на Уелс е починал по време на световното първенство в Катар. 62-годишният Кевин Дейвис е бил приет в болница "Хамад Дженерал" в Доха след загубата на "драконите" с 0:2 от Иран, след което е починал в лечебното заведение. Той не е присъствал на стадиона, а е останал в апартамента си, защото не се е чувствал добре.
 
"Кевин Дейвис беше част от "Червената стена" и всички сме покрусени от новината. Изпращаме съболезнования на семейството му. Всички ние сме като една голяма фамилия, а сега изгубихме един от нашите членове", заяви един от представителите на Уелската асоциация на футболните фенове - Пол Кокри.
 
Въпросният фен е бил в Катар заедно със сина си и  негови приятели. Футболната асоциация на Уелс пък ще направи всичко възможно да помогне за прибирането у дома на тленните останки на Дейвис.
 
Това е втори смъртен случай по време на Световното първенство. Преди два дни в Катар почина британският телевизионен експерт Роджър Пиърс. 65-годишния  представител на медии, работещи в Катар по отразяването на Мондиал 2022, почина в хотелската си стая.