Софиян Амрабат е едно от откритията на Мондиал 2022. 26-годишният халф на Мароко прави впечатлявощо световно първенство и е с огромна заслуга за достигането на отбора до полуфиналите на турнира в Мароко. За Софиян по-големият му брат - Нордин, винаги е бил идол. Той също е футболист и играе в гръцкия АЕК Атина. Разликата между тях е 9 години и когато Софиян още е дете, Нордин вече е в мъжкия футбол. 
 
"Този успех е за Нордин, той го заслужава. Винаги ми е помагал, той е моят голям пример. Моят идол", заяви Софиян в часовете след историческата победа над Португалия.
 
Нордин пък не крие, че е плакал след класирането на Мароко за полуфиналите в Катар.
 
"Емоцията е огромна. Гледах мача с Португалия заедно с родителите си и плакахме от щастие. Невероятно е Мароко да е сред четирите най-добри отбора на Световното", призна по-големият брат.
 
Двамата братя са родени и израснали в Нидерландия и дори имат мачове за юношеските национални отбори на "лалетата". Но след това избират да играят за Мароко. 
 
Баткото Нордин има далеч по-труден път във футбола. На 13-годишна възраст е освободен от Аякс, но продължава да играе, като паралелно с това мие чинии и чисти домове, за да подпомага скромния семеен бюджет. Но късметът му се усмихва и той прави доста добра кариера - Венло, Кайзериспор, Галатасарай, Малага, Уотфорд, Леганес, Ал Насър и сега АЕК Атина. И още 64 мача и 7 гола  за националния отбор на Мароко. Не е никак лошо, нали?!
 
Кариерата на Софиян пък преминава през Утрехт, Фейенорд, Брюж, Верона, Фиорентина, а сега на хоризонта се задава Ливърпул. Заслужава го.