След като почти всеки футболен фен в света знае за любовта на Гарет Бейл към голфа, мениджърът на Уелс Роб Пейдж неизбежно беше попитан за правилата около техния лагер, който се насочва към Световното първенство в Катар. Пейдж даде да се разбере, че на 33-годишния играч ще бъде позволено да се съсредоточи само върху футбола по време на турнира.

"Да, няма голф. Ние сме там, за да свършим работа", призна той, когато го попитаха за дневния ред, добавяйки: "В миналото можеше да накарам Гарет, Кийфър Мур или Арън Рамзи да дойдат при мен и да ме попитат дали имаме планове, дали имаме мачове, а аз да им отговоря, че няма такива и могат да играят девет дупки, ако решат. Но това е, когато имате една седмица, за да се подготвите за двубой. Там няма да имаме достатъчно време. На всеки четири дни има мач. Безмилостно е".

Въпреки че очакванията са ниски, тъй като Уелс не е играл на Световно първенство от 1958 г., вълнението остава на най-високото си ниво за всички времена. Това вероятно е първото и последното Световно първенство, на което Бейл играе, а той се отправя към Катар, след като спечели Купата на MLS, така че мотивацията е безкрайна.