САЩ и Уелс не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 в изключително оспорван мач от Група "В" на Световното първенство в Катар. Тимъти Уеа откри резултата в 36-а минута. Гарет Бейл изравни от дузпа в 82-а минута, което се оказа и достатъчно за точка в полза на "драконите". 

ГЛЕДАХТЕ МАЧА НА ЖИВО ТУК!

ВИЖТЕ КОЙ Е ИГРАЧ НА МАЧА ТУК!

Първото интересно положение дойде пред вратата на "драконите". След опасно центриране отдясно, Джо Родън насочи топката право към вратата на Уейн Хенеси, но стражът реагира и изби, за да предотврати автогол. 

40 снимки

В следващите 20-на минута темпото на игра не беше особено високо, съответно и положения почти нямаше. 

Сякаш от нищото обаче, американците успяха да вземат аванс. След добра комбинация през средата на терена, Тимъти Уеа получи хубав извеждащ пас зад защитата на Уелс и успя да преодолее Уейн Хенеси за 1:0. 

Втората част донесе повече агресия от страна на Уелс, въпреки че отново не може да се каже, че чистите шансове изобилстваха.

В 64-та минута се стигна до положението за "драконите". След статично положение и сериозно разбъркване пред вратата на САЩ, Хари Уилсън стигна до топката и стреля с глава, но Мат Търнър успя да спаси. 

В крайна сметка по-активните действия на Уелс дадоха своя резултат в 82-а минута. Цимерман фаулира Кийфър Мур в наказателното поле, заради което беше отсъдена дузпа. Зад топката застана легендарният уелсец, който не сбърка за 1:1. 

До края на мача Бренан Джонсън имаше половинчат шанс за гол, но не сполучи със своя удар. 

Ето и съставите на двата тима:

САЩ: Търнър, Дест, Цимерман, Рийм, Робинсън, Маккени, Адамс, Муса, Пулишич, Уеа, Сарджънт;

Уелс: Хенеси, Дейвис, Родън, Мефам, Ампаду, Рамзи, Уилямс, Робъртс, Джеймс, Бейл, Уилсън;