Садио Мане беше включен в състава на Сенегал, въпреки че страда от това, което Байерн Мюнхен, неговият клуб, описа като контузия "на дясната му фибула" при победата над Вердер Бремен миналата седмица. 30-годишният играч не беше с отбора на Алиу Сисе, когато те кацнаха в Катар в понеделник, но като талисман на отбора и рекордьор по голове, ще му бъдат дадени всички шансове да се докаже. Той със сигурност няма да участва в първия мач от група А срещу нидерландския отбор, предвождан от Върджил ван Дайк на 21 ноември.

Говорейки пред репортери, капитанът на Холандия Ван Дайк каза: "Ще бъде трудно, ако той играе. Не мисля, че ще вземе участие в мача, но те имат фантастичен отбор."

Запитан дали е говорил с бившия си колега от Ливърпул, Ван Дайк добави: "Разбира се. Бях тъжен за него, преди всичко. Не съм щастлив. Ние като играчи работим толкова усилено, за да стигнем до тази фаза, а той беше толкова важна фигура в тази група за тяхната страна. Знам със сигурност, че той ще бъде смел, но е трудно и ми е мъчно за него. Просто искам да му кажа, че независимо дали играе, или не, това ще бъде много труден мач".

Мрачната перспектива на Ван Дайк изглежда се споделя от Сенегалската футболна федерация. Във вторник членът на борда Абдулайе Соу разкри, че играчът на Байерн Мюнхен ще пропусне "първите мачове" на страната си в Катар.