Президентът на Германската футболна федерация Бернд Нойендорф обеща да бъде направен анализ на провала на националния отбор на Световното първенство в Катар, който бе елиминиран още в груповата фаза за втори пореден път. Той не даде яснота какво е бъдещето на селекционера Ханзи Флик, който има договор до 2024 година.

В следващите седмици Бернд Нойендорф, Ханзи Флик, мениджърът на отбора Оливер Бирхоф и вицепрезидентът на федерацията Ханс-Йоахим Вацке ще се съберат, за да "обсъдят ситуацията".

Gulliver/GettyImages
98 снимки

"Очакванията ми са да направим спортен анализ на турнира. И да развием перспективи за след турнира с оглед на Европейското първенство у дома", обясни президентът на летището в Доха, преди полета на отбора за Франкфурт.

За Нойендорф тези разговори ще се състоят с "уважение и доверие". Той уточни, че няма да прави оценка сега, а "след като анализът бъде направен, ще ви представим заключенията".

Gulliver/GettyImages
76 снимки

Ханзи Флик вече заяви в четвъртък вечер, че той има желание да продължи авантюрата с националния тим до края на Европейското първенство през 2024 година.

В Германия обаче се надигат все повече гласове за оставката на селекционера. Най-върлият му критик е бившият национал и настоящ консултант на Sky Дитмар Хаман. "За мен е изключено да продължим със същия селекционер. Имаме само 18 месеца след този провал до Евро 2024. Беше унизително", заяви той.