Селекциите на Уелс и Иран дават старт на втори кръг от група В на Световното първенство в Катар.


Срещата е от 12 часа на стадион “Ахмад Бин Али”, като ще може да я наблюдавате НА ЖИВО С КАРТИНА на Gong.bg или да я проследите минута по минута.


„Драконите“ спечелиха точка в първия си мач на Мондиала, след като завършиха 1:1 срещу САЩ. Гарет Бейл се превърна в спасител, изравнявайки от дузпа малко преди края. „Персите“ пък бяха разбити от европейския вицешампион Англия с 2:6.

За втория мач в Катар Робърт Пейдж ще може да разчита на халфа Джо Алън, който е възстановен от контузия и поднови тренировки. След доброто си включване срещу САЩ най-вероятно и нападателят Кийфър Мур ще бъде сред титуляритео.

„Научихме си уроците. Важното е, че не загубихме мача. Имаме дълбочина на състава”, коментира Пейдж преди двубоя. Надеждите на наставника са, че отборът му ще изглежда по-добре за втория си мач на Мондиала. Уелс има една победа с 1:0 в единствения си двубой с отбора на Иран до момента – в контролна среща през 1978 година.

Карлош Кейрош пък ще може да разчита на Сардар Азмун, който влезе като резерва в първия мач. Тогава Мехди Тареми се отличи с две попадения и днес отново ще се разчита много на него, но и на другото острие в атака – Иранския Меси.