Учител в САЩ стана милионер само за една нощ, след като заложи огромна сума пари на Мароко срещу Испания. Селекцията на Уалид Реграги поднесе голямата изненада на 1/8-финалите на Мондиал 2022, отстранявайки иберийците след 0:0 в редовното време и дузпи. 

Късметът беше зад училищния преподавател по волейбол, който спечели 1 милион долара, като вярно позна, че мароканците ще стигнат до четвъртфиналите.

Според Action Network големият късметлия е мъж в двайсетте си години – учител в Ню Йорк. Той заложил малко над 90 хиляди долара, че Мароко ще преодолее съпротивата на Испания и ще продължи напред на Мондиал 2022.

По време на мача новоизлюпеният милионер обучавал деца от началното училище, докато нервно чакал да разбере дали Мароко наистина ще успее.

След вкарана стил "Паненка" дузпа от Ашраф Хакими мароканците го направиха и отстраниха Испания на Луис Енрике.

„Проверявах телефона си от време на време, но не гледах мача. Не знам името на нито един футболист. Не искам да лъжа, като кажа, че знаех какво правя. В крайна сметка залогът се оказа успешен. Просто бях късметлия“, споделя учителят.

След класирането на Мароко пък в страната настъпи истинска истерия за самолетни билети до Доха и за всякакви артикули на националния тим.

Мароканската национална авиокомпания (RAM) отпусна седем допълнителни полета, с които да превози част от огромната група желаещи футболни фенове до Катар за четвъртфинала срещу Португалия, съобщи Ройтерс.

Мароко, последната останала африканска страна в турнира и първата арабска страна, достигнала някога четвъртфиналите, беше обхваната от еуфория от представянето на отбора след победите над фаворитите Испания и Белгия.

"Телеграф"