Вратарят на костариканския национален отбор Кейлор Навас е готов да се изправи срещу Испания в първия мач от група Е на Световното първенство по футбол в сряда, увери помощник треньорът на Коста Рика Роналд Гомес.

Вратарят на Пари Сен Жермен не е играл за парижани в Лига 1 този сезон, тъй като е със статут на резерва на италианеца Джанлуиджи Донарума. Проблем с долната част на гърба на Навас предизвика опасения, че 35-годишният футболист няма да се възстанови навреме за Катар, но все пак бившият страж на Реал Мадрид ще може да играе срещу Испания.

"Той имаше известна болка в гърба, но тя вече отмина, така че сега очакваме от него да играе мачовете и да предложи това, което винаги ни е давал, а именно - стабилност", каза Роналд Гомес.

Гомес защити повиквателната за 37-годишния ветеран Браян Руис.

"Всеки го познава. Всички знаем какво представлява Брайън за този национален отбор и нашата футболна история. Той заслужава да бъде тук, това не е подарък от нашия треньор. Той има качествата, въпреки че ще трябва да видим колко минути е способен да играе", каза още помощник треньорът на костариканците.