Отборът на Катар иска да заличи негативните впечатления от първия мач на футболния Мондиал 2022 и да докаже, че може да се състезава на най-високо ниво, заяви селекционерът на катарците Феликс Санчес.

Домакините на Световната купа загубиха безславно от Еквадор с 0:2 в мача на откриването, а утре излизат срещу Сенегал във втората си среща от надпреварата.

"Надяваме се да играем освободено и без напрежение и да бъдем по-добри от първия мач, този отбор има какво да покаже", каза Санчес на пресконференция.

"Най-важното е да дадем най-доброто от себе си, защото на Световно първенство, ако не дадеш всичко от себе си, ще бъдеш наказан", добави треньорът на Катар, цитиран от Ройтерс.

Санчес заяви още, че отборът се е изолирал от външни критики и играчите са фокусирани да дадат най-доброто.

"Не доставихме радост на феновете в първия мач, но се опитахме да избегнем негативното настроение през последните дни", каза той.

Санчес не вярва, че ранното отпадане от Световното първенство означава край на катарския проект по отношение на футбола.

"Ние сме малка страна, най-малката, която е домакин на световно първенство. Подготвени сме за възможността за ранно отпадане, но това не означава краят на проекта. Уверен съм, че Катар ще продължи своя проект за поддържане на силен отбор, който ще се класира за предстоящите големи първенства", добави той.

Резултатите на арабските отбори на Световното първенство предизвикаха ревността на играчите на Катар, призна полузащитникът Исмаил Мохамед.

Саудитска Арабия изуми света, след като се върна след гол пасив и победи Аржентина, докато Тунис и Мароко измъкнаха нулеви равенства съответно срещу Дания и Хърватия.

"Разбира се, резултатите на арабските отбори ни накараха да ревнуваме и ни мотивираха да дадем най-доброто от себе си", каза Мохамед.