Селекционерът на Катар Феликс Санчес призна превъзходството на Еквадор при загубата на старта на Световното (0:2). Той смята, че може би нервите от голямата отговорност са дали отражение на представянето на неговите футболисти. Освен това наставникът благодари на феновете за подкрепата, макар да се забеляза, че много от тях напуснаха стадиона преждевременно.

"Честно казано не съм обърнал внимание какво става по трибуните, тъй като имах много друга работа. Чувствахме подкрепата на феновете и се надявам, че те ще продължат да идват на стадиона и в следващите мачове и да ни подкрепят до края на турнира. Атмосферата бе страхотна, хората очакваха с нетърпение този мач. Знаехме, че може да загубим и това е неприятно, но можем да си извадим поуки и вярвам, че феновете могат да са доволни от предстаявнето ни", заяви Санчес.

"Не искам да се извинявам. Поздравявам съперника за победата, те я заслужаваха. Има какво да подобряваме в представянето си. Може би отговорността и нервите взеха връх. Не започнахме добре. Всъщност това е ужасно начало", каза още наставникът.