Селекционерът на катарския национален отбор Феликс Санчес изрази задоволство, че на моменти неговите играчи са били равностойни на именит съперник като Нидерландия при загубата с 0:2 в последния мач на катарците на Световното първенство по футбол.

Катар приключи участието си на Мондиала, след като стана първият домакин на световни финали, който губи и трите си мача в груповата фаза.

"Играхме срещу страхотен отбор, вероятно един от фаворитите в този турнир. Очевидно беше трудно за нас, но мисля, че успяхме да играем на много високо ниво в някои ситуации. Не можете да сравнявате Световното първенство с Купата на Азия (спечелена от Катар през 2019 година, бел. на редактора). Дойдохме на Световното, опитвайки се да играем на най-доброто си ниво. Искахме да сме конкурентоспособни и успявахме на моменти.

Що се отнася до моето бъдеще, не знам в момента. Моето бъдеще беше този мач, нямаше нищо планирано отвъд него. Сега ще трябва да помислим. Едно от хубавите неща на този национален отбор е, че има дългосрочен план, който не зависи нито от мен, нито от когото и да било, а от цялата страна. Отборът ще продължи да се подготвя, особено за Купата на Азия, която ще се проведе през 2023 година в Катар", коментира Феликс Санчес на пресконференцията, цитиран от АФП.