„Самодоволството няма място при нас“. Това каза селекционерът на националния отбор на Япония Хаджиме Мориясу по футбол преди мача с Коста Рика на Световното първенство утре.

„Спечелихме първия си мач срещу голяма сила във футбола. Това беше подвиг за Япония, футболистите бяха великолепни и съм горд с тях, но това не е гаранция за успех утре“, каза той на пресконференцията си.

„Съперникът е различен, трябва да играем по различен начин, за да успеем“, смята той.

60 снимки

Ако успеят да спечелят, японците почти сигурно ще се класират за осминафиналите - нещо, което са правили три пъти в последните си пет участия на световни финали (2002-а, 2010-а, 2018-а година).

„Не става въпрос колко гола ще вкараме. Ние сме концентрирани върху победата, резултатът щ езависи от ситуацията“, добави Муриясо.

„Прожекторите са насочени към нас след последния мач и ние трябва да направим така, че да не танцуваме зле“, изрази мнението си и капитанът на японците Мая Йошида.

60 снимки

„Когато печелим, се чувстваме добре. Трябва да останем спокойни, да се подготвим и да се съсредоточим върху плана, който ще ни помогне да спечелим победата“, добави той.

„Няма лесни отбори на Световното първенство. Те щ есе борят за гордостта на страната си и трябва да сме готови“, предупреди Йошида.