Селекционерът на Хървавия Златко Далич счита за абсолютно заслужен успехът на Аржентина над неговия тим на полуфиналите на Световното първенство. Сребърните медалисти от миналия шампионат бяха разбити с 0:3 и сега ще играят в малкия финал в събота.

“Поздравявам Аржентина за класирането на финал - заяви Далич след двубоя. - Иначе аз не мога да обвинявам момчетата си за нищо. Контролирахме нещата през първия половин час, но след това допуснахме попадението от дузпата. Понякога късметът е с теб, но понякога той се обръща срещу теб. Доколкото разбрах, момчетата протестираха, че не ни е бил даден корнер преди първия гол (при удар на Иван Перишич - б.р.). После получихме гол заради това.”

Gulliver/GettyImages
85 снимки

“Но като цяло загубихме и няма от какво да се оплаквам. Сега трябва да се подготвим за оставащия ни мач. Създадохме добри ситуации, но не бяха настоятелни. Бяхме се подготвили за всичко, но ни липсваше истински централен нападател, който да завършва атаките. С влизането на Оршич се опитахме да преминем към повече вертикални подавания, но пък получихме втори гол. Загубата ни е заслужена. Ако преди началото на Мондиала някой ни беше предложил да стигнем до полуфинал и да загубим, щяхме веднага да се съгласим. Сега със сигурност ще се борим за третото място”, добави специалистът.