Селекционерът на Гана - Ото Адо, обвини съдията за поражението от Португалия. Според него Роналдо е открил резултата след "спорна дузпа".
 
"Това наистина беше грешно решение. Играхме с топката. Не знам защо ВАР не се намеси. За мен няма обяснение. Съдията не беше сред нашите почитатели, явно. Нямам обяснение защо от ВАР не реагираха.
 
Все пак когато някой вкара гол, той заслужава поздравления. Но това наистина беше подарък. А след тази дузпа играта стана малко дива. Преди първия гол ние не отстъпвахме в нищо", заяви Адо.
 
47-годишният бивш играч на германските Хамбургер ШФ и Борусия Дортмунд разкри пред журналистите след мача, че се е опитал да потърси среща със съдията Исмаел Елфат за обяснение на решението.
 
"Опитах се и попитах някои хора от ФИФА дали мога да говоря със съдията по спокоен и тих начин. Казаха, че е на среща и не е възможно. Мисля, че имат анализ на мача и нещо като дискусия с инструктор. Със сигурност бихте могли да имате няколко минути за треньора, им казах накрая", обясни ганайският специалист.