Селекционерът на националния отбор на Австралия по футбол Греъм Арнолд заяви, че Франция е "много по-голяма, бърза и силна" от неговата селекция. Французите откриха защитата на световната си титла от 2018-а година с 4:1 над "Кенгурата", а Арнолд засипа с похвали именития противник. В тази група В другите два отбора са Тунис и Дания, които по-рано вчера направиха 0:0.

Но и докато оценяваше силните страни на противника, той не пропусна да посочи и грешките в защитата на своя тим, които също са изиграли сериозна роля за такъв краен резултат.

"Скъпо ни струваха нашите грешки и бяхме наказани заради тях. В крайна сметка качеството на френския отбор е неоспоримо. Има си причина да бъдат предишните световни шампиони. Могат да победят и много по-силни отбори от нас", заяви Арнолд на пресконференцията след мача.

"Смятам, че започнахме мача много добре. Физически те бяха много по-големи, по-бързи и по-силни от нас днес. Като цяло момчетата направиха всичко възможно и това е всичко, което мога да поискам от тях днес, каза още Арнолд и призна, че накрая футболистите му са се уморили.

"Няма защо да го крия. От гледна точка на издръжливостта, първото полувреме се справихме добре. През второто обаче малко ни свърши бензинът и краката ни натежаха, но това е нивото, на което играят тези играчи. Имаме още два мача, не бива да влизаме в тях с понижено самочувствие, завърши опитният специалист.