Недостойно поведение по адрес на съперниците си от Франция показаха новите световни шампиони от Аржентина. По време на празненствата за спечелената титла „гаучосите“ се проявиха в негативна светлина, пише „Телеграф“.

Всичко започна още от голямата им звезда Лионел Меси, който изкрещя в мегафона нецензурни думи, малко след победната дузпа за своя тим.

При награждаването им пък определеният за носител на „Златната ръкавица“ вратар на отбора Емилиано Мартинес постави обидно награда си на своите гениталии пред погледа на целия свят.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Малко по-късно в съблекалнята по време на празненствата на целия състав той призова съотборниците си да запазят „минута мълчание“ за голмайстора на Франция Килиан Мбапе, който му вкара 4 пъти (бел. ред.- заедно с първата дузпа) по време на финала и спечели голмайсторския приз.

Бившият аржентински национал Серхио Агуеро също се прояви с изцепката си в в съблекалнята на „гаучосите“, макар отдавна да не е част от отбора.

Той си позволи груба обида към един от френските национали – младия халф на Реал Мадрид Едуардо Камавинга.

„Camavinga, cara de pinga“ (б.р. – лице, приличащо на мъжки полов орган), каза Кун на живо в Инстаграм от съблекалнята на Аржентина.