Селекционерът на Бразилия по футбол Тите е развълнуван от израстването на младите играчи, които станаха звезди в европейския футбол през миналия сезон и ще бъдат на разположение на тима през ноември, когато Селесао ще се бори за рекордна шеста титла на Световното първенство в Катар.

"Имам чувството, че пристигането на тези млади играчи ще бъде добре за Неймар на и извън терена", каза Тите в интервю за "Ройтерс", разкривайки, че Неймар е развълнуван от новите си съотборници.

"Онзи ден Неймар ме погледна и каза: "Тренер, тези деца, които идват, просто са луди... какво търпение имаш, опитвайки се да ги пуснеш всички на терена. Когато имате няколко играчи с голям технически потенциал, вие разделяте натоварването и вниманието на съперниците, които сега ще трябва да изберат къде да съсредоточат своите дефанзивни задачи", каза още Тите. Мениджърът разкри, че ще използва Неймар в по-централна роля, която ще му позволи да "даде по-голяма свобода на младите играчи на Бразилия в предни позиции".

С отбори до 26 играчи и пет резерви, разрешени на Световното първенство в Катар, Тите иска да се увери, че отборът му е свеж и по-непредсказуем. "Неймар се превърна в играч с по-креативна роля, лък и стрела, създаващ и завършващ атаките. Футболът е бърз и безмилостен в днешно време и ние ще се изправим срещу много съперници, които ще имат схема с петима защитници", каза още Тите.

След като Бразилия отпадна от Световното първенство през 2018 година след загуба с 1:2 от Белгия на четвъртфиналите, Тите ще бъде първият треньор на тима в два последователни Мондиала след Теле Сантана през 1982 и 1986 година. 61-годишният специалист е убеден, че сега е по-добър треньор, отколкото в Русия преди четири години.

"Представянето е ключово. То е фундаментално и ние го имаме. Но най-трудният аспект на Световното първенство е психиката. Натоварването там е абсурдно, изключително", каза Тите. Той добави, че напрежението ще бъде същото като в Русия, но вижда новото поколение футболисти, които идват, да се справят много добре с отговорността да носят цветовете на Бразилия. "Тези деца работят от малки в Бразилия. Те спечелиха златния олимпийски медал в Токио, имат много правилно мислене. Тяхната израстване в елита е много голямо, така че те приемат тежестта на отговорността да играят с Бразилия по естествен начин. Напрежението съществува, но те са много добре подготвени", коментира Тите.