Тиаго Силва изигра солиден мач срещу Хърватия, но не можа да направи нищо, за да спре попадението на Бруно Петкович в 117-ата минута. Хърватия вкара и четирите си удара от бялата точка, като Родриго и Маркиньос не успяха да реализират, гарантирайки напредъка на отбора на Златко Далич към втория си пореден полуфинал.

Говорейки малко след поражението, играчът на Челси каза: "Във футбола сме подвластни на допускането на гол, независимо от съперника отсреща. Хърватия е качествен отбор. Можехме да бъдем малко по-концентрирани. Ние не сме свикнали да играем срещу такъв тип контраатака. Мисля, че малко се объркахме.

При втората топка, която загубихме, позволихме контраатака, което беше всичко, което искаха в този момент, освен топката от въздуха. И голът дори не дойде след центриране, дойде с удар по земята. Трудно е, но въпреки тъгата, животът трябва да продължи. Много съм горд с момчетата, с това, което направихме, но за съжаление това е част от футбола".

Световното първенство през 2022 г. вероятно беше последният шанс на Силва да спечели един от малкото трофеи, които не притежава. Тъй като е на 38 години, е почти забележително, че ветеранът все още балансира между клубния и международния футбол, но след поредното разочароващо участие на Световното първенство, защитникът може би е изиграл последния си мач с националната фланелка.