Петкратният световен шампион по футбол Бразилия трябва да се възползва от това, че Неймар е в „най-добрата си форма“ на Световното първенство в Катар, заяви капитанът на тима Тиаго Силва.

Неймар пристигна на турнира във върховна форма. Той е изработил 26 гола за Пари Сен Жермен този сезон, за който сам отбеляза 15 попадения и даде още 11 асистенции. Той има 75 гола за националния отбор и са му необходими само още три, за да изпревари Пеле и да стане голмайстор номер 1 на Бразилия за всички времена.

Преди четири години на Мондиала в Русия „Селесао“ загуби от Белгия на четвъртфиналите.

„Неймар е в добра форма за това състезание. Сега, без контузии или притеснения, виждаме един по-добър Неймар. Най-хубавото е, че е скромен. Мисля, че трябва да се възползваме от тази форма на Неймар“, каза Тиаго Силва на пресконференция в Доха преди днешния мач срещу Сърбия.

Бразилия спечели последната си титла преди 20 години, а Силва беше капитан на тима и през 2018-а година.

„Победата от 2002-а година е голямо вдъхновение за всички нас. Имаме снимки на всички световни първенства, които сме спечелили, и това е източник на вдъхновение и мотивация, за да можем да продължим да творим история. Знаем, че зависи от нас. Знам, че онези, които можеха да вдигнат Световната купа в миналото, са имали красиви истории. Това ме кара да се мотивирам още повече да нося националната фланелка“, добави той.

„Аз съм спокоен, имам доверие на всички играчи в тима. Мисля, че изживявам най-добрите моменти от кариерата си“, коментира още Тиаго Силва.

Селекционерът на Бразилия Тите призова за „уважение“, ако играчите му празнуват головете на Световното първенство с танци. Нападателят Рафиня разкри по-рано тази седмица, че отборът е подготвил танци „до 10-ия гол“ преди дебюта на Бразилия срещу Сърбия в четвъртък на Мондиала в Катар. Друг нападател Винисиус беше критикуван в Испания, че танцува след головете си за Реал Мадрид този сезон.

„Това не е подигравка с никого - в никакъв случай. Това е част от нашия характер и го правим естествено, където и да се намираме. Точно както уважаваме всички други култури, както уважаваме арабската култура, културата на други страни, моля, уважавайте и нашата“, призова Тите, цитиран от АП.