Френският национален отбор по футбол изстрада, но победи с 2:0 Мароко на полуфиналите на Мондиал 2022, за да стигне до последния мач, в който ще се отреди шампиона на света.

След втория гол на „петлите“ на стадион „Ал Баит“ се появи снимка, която набра голяма популярност в социалните мрежи. Във VIP-ложите на стадиона на първия ред своите места бяха заели президентът на футбола във Франция – Ноел льо Грае, президентът на страната – Еманюел Макрон, президентът на ФИФА – Джани Инфантино, както и шефът на футбола в Катар – Хамад бин Халифа Ал-Тани.

90 снимки

На кадъра се вижда как Макрон се радва с вдигнати победоносно двете си ръце нагоре, докато футболните фенове коментираха лицевото изражение на Инфантино.

Шефът на световния футбол изглеждаше напълно незаинтересован, което даде повод за коментари от различни хора. Много се чудеха, но и много хора се питаха какво минава през главата на Инфантино, който стои до Еманюел Макрон, след втория гол на Франция.

Непопулярно мнение е, че босът на световния футбол е огромен привърженик на Лионел Меси, като той с Аржентина ще се изправят именно срещу европейците на финала идната неделя.