Положението в тима на Белгия на световното първенство става все по-лошо, след като тарторите на тима Кевин Де Бройне, Ян Вертонген и капитанът Еден Азар са влезли в пререкания и дори се е стигнало до бой в съблекалнята след поражението от Мароко. Според информация на “Дейли Мейл” се е наложило контузеният Ромелу Лукаку да ги разтървава и да успокоява страстите.

Изненадващата победа на Мароко над Белгия с 2:0 в неделя явно е засегнала нервите на отбора на “червените дяволи”, тъй като според различни медии след мача се е наложило да бъдат прекратени бурни разправии между съотборниците. Звездният отбор на Белгия рискува да се запомни повече със скандалите си на Мондиала, като ситуацията започва да напомня разправиите в тима на Франция по време на световното първенство в ЮАР.

Напрежението в тима се покачваше, като дори и победата в първия мач срещу Канада не е успокоила нещата. Запомни се и изказването на звездата на Ман Сити Кевин Де Бройне, който заяви пред репортери, че Белгия "вероятно е твърде стара", за да вдигне титлата на Световната купа. Неговият съотборник Ян Вертонген пък открито иронизира изявлението му.

Куриозното е, че се е наложило известният с темпераментния си характер Ромелу Лукаку да разделия и да успокоява съотборниците си. Белгийците се изправят в решителен мач срещу Хърватия на 1 декември, като само победа ще им гарантира класиране.