Предводителят на Аржентина Лионел Скалони не успя да бъде смирен след големия триумф на "гаучосите" на полуфиналите на Мондиал 2022. Футболистите му пометоха с 3:0 Хърватия в първия полуфинал и вече чака съперника си от двойката Франция - Мароко, която ще реши победителя в сряда вечер.

Gulliver/GettyImages
75 снимки

“Всички сме развълнувани и се наслаждаваме на победата. Тя е ценна не само защото ни класира на финала, но и защото беше постигната срещу много силен съперник”, заяви Скалони. 

“Направихме още една крачка напред, но нямаме дълго време за празнуване, тъй като трябва да започваме да мислим за това, което ни очаква. Имали сме и по-силни мачове. Старая се да не се вълнувам, но осъзнавам, че се намирам на място, за което мечтае всеки аржентинец”, отбеляза наставникът на “гаучосите”. 

“В първите минути хърватите повече владееха топката, но бързо разбрахме, че това не трябва да продължава така. Тяхната халфова линия е много силна. Взехме мерки и нещата се почуиха. Хулиан Алварес се представи прекрасно. Не само заради двата гола, а защото се връщаше по-назад, за да помага на съотборниците си”, изтъкна Скалони. 

БГНЕС
100 снимки

“Мнозина мислят, че го твърдим защото сме аржентинци, но аз наистина смятам, че Меси е най-добрият футболист в историята. Нямам никакви съмнения в това”, каза още бившият защитник.