Селекционерът на националния отбор на Аржентина по футбол Лионел Скалони се оплака от ограниченото време за възстановяване преди осминафиналния двубой срещу Австралия от Световното първенство по футбол. Скалони бе категоричен футболистите му ще дадат всичко от себе си, за да не допуснат нова изненада на шампионата в Катар, пише агенция „Ройтерс“.

Тимът на Аржентина победи Полша в последния си мач от груповата фаза в сряда вечер, за да си осигури класиране на осминафиналите, а утре ще излезе срещу Австралия – нещо, което специалистът описа като „пълна лудост“.

„Австралия, чийто състав завърши втори в груповата фаза, игра от 6 вечерта, а ние приключихме първи и играхме от 10 часа вечерта. Легнахме си в 4 часа сутринта, а това се отразява, когато имаш нов мач след 48 часа“, обясни Лионел Скалони на пресконференция по-рано днес.

„Ще си счупим гърбовете на терена, ако трябва. Знаем колко е трудно това Световно първенство, но това е футболът. Видяхме какво се случи вчера, но това не е изненадващо. Когато се каже, че големите национални отбори заслужават да бъдат в следващата фаза, това не винаги се случва“, добави Скалони.

По повод притесненията заради контузията на полузащитника Анхел Ди Мария, Лионел Скалони заяви, че решението ще взето за него ще бъде взето преди мача с Австралия. „Да Мария се чувства добре. Надяваме се, че ще бъде способен да играе. В момента нямаме яснота“, каза специалистът.

„Ако сте гледали нашите мачове, знаете, че не винаги избирам едни и същи футболисти. Концентрирам се върху всеки отделен мач и избирам отбора според срещата. Рядко повтарям стартовите 11 играчи. Най-важното е всеки да знае какво трябва да прави. Ще мислим мач за мач и няма винаги да ползваме един и същ състав, ако не е необходимо“, продължи Скалони.