Националният селекционер на Аржентина - Лионел Скалони, се надява неговия отбор да победи Нидерландия в 1/4-финалния сблъсък още в редовното време.

"Момчетата тренират дузпи след всяко занимание. Надяваме се обаче, че няма да стигнем до такива и ще се класираме за следващата фаза още в редовното време. Изпълнителите на дузпи винаги се определят след 120 минути. Няма как да бъдат определени още преди началото на мача. Мислим да спечелим в редовното време. Лесно е да се каже, но е по-трудно да се направи. Решенията се взимат в моментите, в които трябва да се вземат", сподели той.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Нидерландия е много балансиран отбор. Всеки се защитава и всеки атакува. Това е есенцията на съвременния футбол. Преди години се смяташе, че четирима-петима футболисти могат да атакуват, а останалите отговарят за защитата. Днес не е така. Ще бъде приятен мач за гледане. Ако мислиш само за атака, ще си платиш за това“, допълни специалистът.

Лионел Скалони бе запитан и за състоянието на Родриго де Пол и Анхел ди Мария.

"Де Пол и Ди Мария принципно са добре. Не мога да кажа дали ще играят, или не. Странното е, че ме питате за тях и знаете, че нещо се е случило, при положение че вчерашната тренировка бе закрита. Не знам откъде идват тези информации. Днес е последната ни тренировка и ще видим как се чувстват всички“.