Националният отбор по футбол на Сенегал има достатъчно опит, за да остави следа на Световното първенство, след като спечели първата си Купа на африканските нации тази година, каза селекционерът Алиу Сисе.

Сенегал ще започне кампанията си на Мондиала срещу Нидерландия на 21 ноември в група "А", преди да се изправи срещу домакините от Катар и Еквадор.

"Останахме фокусирани върху най-важните неща. С всяко състезание се приближаваме към постигането на нашата цел и последното ни даде всички основания да вярваме в това. Упоритата работа винаги се отплаща. Първата ни цел е да излезем от групата. След това ще отидем в елиминациите и имаме достатъчно опит, за да оставим своя отпечатък в това състезание", каза Сисе в интервю за сайта на ФИФА.

Той добави, че в тима на Сенегал няма по-голям натиск поради това, че е шампион в турнира за Купата на африканските нации.

"Напрежението е нещо, с което трябва да се справяте като спортист от елитно ниво. Работихме неуморно, за да постигнем това, което имаме в момента. Отделихме необходимото време, за да напреднем", заяви селекционерът.

Сисе е сред треньорите на национални отбори в африканския футбол с най-дълъг стаж, след като пое поста през 2015-а и изведе страна до триумф в Купата на африканските нации и до участие на последното Световно първенство в Русия 2018.

"Лично аз, се чувствам сякаш започнах едва вчера. Поставихме си някои много ясни цели и напредваме бавно, но сигурно, въпреки че често сме проявявали нетърпение. Много съм доволен от нивото на представяне на играчите и от техния манталитет. Именно тази любов, тази упорита работа и техните качества на професионалисти ни позволиха да успеем. Именно чрез тази солидарност ще можем да спечелим", коментира Алиу Сисе.