Героят за тима на САЩ Кристиан Пулишич вкара победния гол за успеха над Иран с 1:0, но получи контузия в коремната област и бе откаран в болница. Селекционерът на американския състав Грег Берхалтер разкри, че веднага след мача целият отбор е провел разговор с контузения нападател.

Пулишич реализира единствения гол в 38-а минута, но след попадението се сблъска с вратаря на иранците и бе сменен принудителна на почивката.

„Пулишич се почувства замаян и бе приет в болница. Говорихме с него и той е в добро настроение“, каза Берхалтер на пресконференцията след мача.

„Той умее да влиза агресивно в наказателното поле и е труден за пазене от защитниците, тъй като рязко сменя посоката“, добави Берхалтер.

САЩ се класира за осминафиналите на Световното първенство като втори в група „В“ и там ще срещне тима на Нидерландия. Все още не е ясно дали Пулишич ще успее да се възстанови за мача с нидерландците в събота.

Gulliver/GettyImages
79 снимки

„Сега за нас е важно как да се възстановим от този мач и как да играем със силния нидерландски отбор. Трябва да излезем с идея как да ги победим“, добави треньорът.

Запитан колко далеч могат да стигнат Съединените щати в Катар, Берхалтер отговори:

„Влизайки в турнира, имахме две цели, първата беше да преминем през груповата фаза. И оттук нататък всичко може да се случи. Няма нужда дори да прогнозираме колко далеч може да стигне този отбор“.

Бившият защитник изрази особено задоволство, че отборът му удържа натиска на Иран през второто полувреме.

Американците завършиха груповата фаза само с един допуснат гол – дузпа срещу Уелс – и две поредни „сухи“ мрежи.

Полузащитникът на САЩ Уестън Маккени похвали Пулишич, но изтъкна и отличния колектив в съблекалнята.

„Благодарни сме на Пулишич, че се хвърли самоотвержено за този гол, но имаме още 25 момчета, които биха направили същото в тази ситуация“, каза той.