Селекционерът на Мароко - Уалид Реграги, даде пресконференция преди двубоя с Испания, който е утре от 17:00 часа. Мароко спечели изненадващо групата си, а сега ще спори с Испания за място на 1/4 финалите на Мондиал 2022.

"Ще бъде много труден мач, изправяме се срещу един от най-силните отбори в света, един от фаворитите за спечелването на Мондиала. Ако успеем да го отстраним, ще бъде изненада за нас и за цялата страна", каза специалистът на пресконференцията преди двубоя.

"Имаме проблеми с играчи, които са леко контузени и ще решим за състава в деня на мача. Независимо кой иска да играе, ще подберем само футболисти, които са 100% готови", гарантира той.

"Познаваме добре испанския футбол. Имаме футболисти в Испания и сме очаровани от играта там. Това обаче не означава, че ще им бъде лесно. Всички мачове на това Световно първенство са финали", смята Реграги.

Gulliver/GettyImages
71 снимки

"Харесва ми личността на Луис Енрике и как успява да се справи със стреса, но мен ме интересува само футболът. Но е истина, че Енрике се справя фантастично и дава желание на много хора да се пробват в социалните мрежи", казва мароканецът за колегата си.

"Като физика всички футболисти са готови на това Световното първенство, но важното е да се работи за психика. Ако някой се измори, го сменяме и влиза друг играч, който е способен да даде всичко", каза още треньорът.

"Не търсим реванш, не гледаме назад. Това е нов отбор с нов манталитет. Испания и Мароко са два отбора, които са напълно различни от Мондиала преди 4 години", завърши Уалид Реграги.