Националният отбор на Коста Рика по футбол може да поднесе изненада и срещу Германия, заяви селекционерът на тима от Централна Америка - Луис Фернандо Суарес. Костариканците са с 3 точки след победата си с 1:0 срещу Япония, а в четвъртък се изправят срещу четирикратния световен шампион, който се нуждае от задължителна победа, за да продължи на осминафиналите на Мондиал 2022.

Преди осем години Коста Рика неочаквано достигна до четвъртфиналите на Световното първенство в Бразилия, където отпадна с дузпи срещу Нидерландия. В групата на костариканския състав тогава бяха фаворитите Италия и Англия. 

"Минаха много години, а и много футболисти вече не играят. Спомените ни са много хубави. Може би това е в гените ни. Когато достигнем до финалите на Световно първенство, нещата стават много различни. Не говоря само за Мондиал 2014, но и за шампионата в Италия през 1990 година. Тогава отново никой не вярваше в Коста Рика. Никога не сме били фаворити и това е хубаво. Трябва да бъдем хладнокръвни и силни и да си пазим добре гърбовете. Ако Германия отпадне, това ще бъде изключително, а ние може да бъдем замесени. Нормално е да имаме уважение към германците, но и се учим от нашите грешки. Изключително много сме мотивирани. Може да станем свидетели на още един исторически момент", коментира Суарес пред медиите, цитиран от Ройтерс.  

В първата си среща от Мондиал 2022 Коста Рика загуби с 0:7 срещу Испания.