Селекционерът на Дания - Каспер Хюлманд вярва, че вълната от емоционална подкрепа, която изстреля отбора му на полуфинал на миналогодишното Европейско, все още е налице и се надява тя да продължи своето въздействие и на Световното в Катар.

Цяла Дания преживя истински шок при колапса на терена на една от звездите на тима – Кристиан Ериксен, който получи сърдечен удар. Но това предизвика мощен прилив на съпричастност и подкрепа към играчите, които бяха спрени чак на полуфинала от Англия след продължения.

БГНЕС
7 снимки

"Мисля, че този дух е все още тук. Когато се прибрахме от Европейското първенство, не знаехме дали е просто треска по самото първенство или е по футбола като цяло. Но се оказа, че хората полудяха по футбола и оттогава в Дания е лудост, допълни треньорът и уточни, че колкото и добре да е играла Дания на UEFA EURO 2020, то в Световните квалификации тимът е бил дори още по-силен.

"Мисля, че сме в добра позиция, но не можем просто да се оставим да ни носи емоцията от Европейското. Трябва да се играе, да покажете качество на терена. И мисля, че ние го притежаваме. Така че ще се види дали има сливане на качество и емоция в едно", разказва още треньорът.

"Отборът е много, много добър, но не мисля, че сме сред най-добрите. И това е хубавото за нашия отбор. Видяхте отбора ни на полуфинала на "Уембли". И въпреки това Англия беше по-добра от нас", коментира още специалистът.

Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg

"Обсъждахме всичко това много дълго с футболистите. И си задавахме въпроса какво трябва да направим, за да стигнем отново там? Опитахме се да бъдем водещи в играта, да сме с правилната психологическа подготовка и достатъчно твърди в намерението си".

"Очаква ни много тежък мач с Тунис. Изпитвам огромно уважение към противника ни. Те играят с много страст и съм сигурен, че цялата публика ще бъде зад тях и ще ги подкрепя. Трябва да покажем най-високо ниво на професионализъм, в противен случай ще имаме сериозни проблеми, допълни наставникът.