Селекционерът на Австралия - Греъм Арнолд, е доволен от представянето на своите избраници на Мондиал 2022. "Кенгурата" достигнаха до осминафиналите на турнира в Катар, отпадайки от Аржентина след минимална загуба 1:2.  

"Изключително съм горд с момчетата заради всичко, което са дали, на мен и страната. Беше дълъг, тежък път от четири години и половина. Разбира се, че съм малко разочарован, защото можехме да постигнем повече. Но съм сигурен, че страната се гордее с тези момчета. Не всеки ден играеш срещу един най-добрите отбори в света и свършихме страхотна работа. Гордея се заради жертвите, които играчите направиха през тези години", заяви Арнолд, цитиран от АФП. 

Специалистът говори за Лионел Меси и класата на Аржентина, както и за цялостното представяне на австралийците на Световните първенства. 

"Чухме много, че сме били най-слабият отбор на Австралия за всички времена. И достигнахме до осминафинал, както през 2006 година. Взехме шест точки в групата, което никога не се е случвало. Лионел Меси? Той е невероятен и е един от най-великите за всички времена. Забележителен е. Имах привилегията да играя срещу Диего Марадона и да се изправя срещу Аржентина на Меси. Те са двама изключителни играчи, а Аржентина трябва да се гордее и да се радва, защото има двама играчи от този калибър. Футболът е спорт, който обединява нашата нация. Феновете бяха много щастливи да присъстват на Световно първенство. Но трябва да е така всеки път и имаме нужда правителството да вложи пари, за да развием този спорт", каза още Греъм Арнолд.