Гарет Саутгейт не се ангажира с отговор на въпроса дали ще остане селекционер на Англия. „Трите лъва“ загубиха с 1:2 от Франция в четвъртфинал на Мондиал 2022, а наставникът заяви, че „ще му трябва време“.

Английският мениджър призна, че неговият отбор е пропуснал немалко възможности срещу защитаващия титлата си шампион. Договорът на Саутгейт е до края на Европейското първенство през 2024 г.

„След всеки турнир сядаме, преглеждаме и размишляваме. Това изисква малко време, така че всеки да вземе правилните решения. Току-що казах на играчите, че не мисля, че биха могли да направят нещо повече“, почна Саутгейт пред ITV.

Gulliver/GettyImages
92 снимки

„Мисля, че играхме добре срещу топ отбор. Мисля, че начинът, по който тази група проби през турнира, беше фантастичен“.

„Бяхме тук, за да се опитаме да спечелим турнира. Мислехме, че можем. С това представяне срещу световните шампиони, можехме да направим това, определено“, продължи разочарованият Саутгейт.

„Ние печелим и губим като отбор. Пропуснахме няколко шанса. Кейн е много надежден в такива ситуации. Нямаше да сме тук, ако не беше той”, заяви селекционерът по повод втората бита дузпа от капитана Хари Кейн, която беше изпусната.