Саудитска Арабия и Мексико излизат един срещу друг в решителен сблъсък от група „C“ на Световното първенство в Катар. Двубоят на стадион „Лусаил Айконик“ в едноименния град стартира в 21:00 часа и ще може да го гледате НА ЖИВО С КАРТИНА на сайта Gong.bg.

Мексико ще търси задължителна победа над Саудитска Арабия, и то с няколко гола разлика, за да продължи страхотната си серия от седем поредни участия в елиминациите на Световно първенство. Тимът на Херардо Мартино към момента е последен в групата с едва една точка след първите два мача.

За Саудитска Арабия успех ще означава сензационно излизане от групата, като това може да се случи и с равен, но ако в другия мач между Полша и Аржентина има изразителен победител. Отборът на Ерве Ренар е с три точки на третата позиция след сензационната победа на старта именно над Лионел Меси и компания, но след това допусна поражение с 0:2 от Полша.

Ренар пък предизвика играчите да пренапишат футболната история на страната, като се класират за осминафиналите на Мондиала. Саудитска Арабия само веднъж е прескачала групите на световно първенство, като това се случи през 1994-а година, когато тимът победи Белгия с гол на легендата Саеед Ал-Овайран.

„Ако моите играчи искат да бъдат запомнени от тези фенове, те трябва да направят нещо историческо. Иначе ще бъдат забравени до 20-30 години, защото през 1994 година ние играхме в елиминациите. Най-важното нещо за нас е, че преди този последен мач в групите имаме съвсем реален шанс за класиране. Ще трябва да се трудим здраво, за да го превърнем в реалност. Мексико е много опитен отбор, който има по-добри постижения от Саудитска Арабия“, заяви 54-годишният Ренар.

Треньорът няма да може да разчита на капитана си Салман Ал-Фараж, който има контузия в крака и вече се прибра у дома, за да се лекува. Халфът Абдулелах Ал-Малки пък е наказан заради получени картони.

ВСИЧКО ЗА МОНДИАЛ 2022 МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


21:00 часа | САУДИТСКА АРАБИЯ – МЕКСИКО

Световно първенство по футбол, Катар 2022, група „C“, трети кръг

Вероятни състави на двата отбора:

САУДИТСКА АРАБИЯ (4-1-4-1): Мохамед Ал-Овайс – Сауд Абдулхамид, Абдулела Ал-Амри, Али Ал-Булайхи, Мохамед Ал-Бурайк – Насер Ал-Давсари – Фирас Ал-Бурайкан, Сами Ал-Наджей, Мохамед Кано, Салем Ал-Давсари – Салех Ал-Шехри

Селекционер: Ерве Ренар

МЕКСИКО (3-5-2): Гийермо Очоа – Сесар Монтес, Ектор Морено, Нестор Араухо – Хесус Гаярдо, Ерик Гутиерес, Едсон Алварес, Ектор Ерера, Кевин Алварес – Раул Хименес, Ървинг Лозано

Селекционер: Херардо Мартино


Главен съдия: Майкъл Оливър, Англия

Стадион: „Лусаил Айконик“, град Лусаил, Катар