Суперзвездата на Пари Сен Жермен Неймар се готви за нов опит за атака на Световната купа, като очакванията на цяла една нация отново са стоварени върху раменете му. 30-годишният нападател е свикнал да се справя с такъв натиск и Ромарио, който покори света през 1994 г., вярва, че е дошло времето за един велик играч на своето време да смълчи критиците си.

Ромарио каза пред The ​​Players’ Tribune: „Неймар, моментът идва, разбираш ли? Този, който разделя момчетата от мъжете. И знам, че досега вероятно сте чули много глупости, много критики и много псувни и охкания от хора, чиято работа е да дават мнението си за живота и кариерата на някой друг. И така, първото нещо, което искам да ви кажа, е: нямам намерение да бъда умник и да определям правилата за това какво трябва или не трябва да правите.

Аз, Ромарио, знам много добре как се чувстваш. Сравненията, омаловажаването и празната критика могат да наранят толкова просветен играч като теб. Но ти имаш радостта на тези, които играят с удоволствие. И най-важното е, че носиш на хората радост, когато играеш. Страхотен си, брато! Когато мисля за това, си спомням, че ще бъдеш на терена и сърцето ми е спокойно. Защото знам, че ти представляваш духа и футбола, които всички ние, бразилците, обичаме да виждаме. Знам, че никой повече от теб не заслужава да донесе тази шеста Световна купа у дома.

Неймар предположи, че Световното първенство през 2022 г. ще бъде последното му, като неговото намерение е да се завърши със стил по време на исторического събитие в Близкия изток.