Родриго Гоес се извини за отпадането на Бразилия от Мондиал 2022. "Кариоките" бяха отстранени от  Хърватия след изпълнение на дузпи, при които Родриго направи първия пропуск.
 
„Съжалявам много. Това е най-болезненият момент в моята кариера - от рая до ада за броени минути. Всичко се случи много бързо. Знам, че всичко минава, въпреки че все още нямам сили да се изправя. Не знам как, но ще се върна много по-силен... Аз съм на 21 години и досега нищо не ми е дадено наготово в моя живот. 
 
Благодаря на всички, които ни подкрепяха и вярваха в нас. Благодаря ти, Господи, за всичко. И прости моята неблагодарност, защото след всичко, което направи за мен, все се питам защо аз? Защо всичко трябва да е така?
 

Само тези, които бяха с мен, видяха през какво преминах тази година, за да стигна до световното първенство. И защо свърши така? 

Нека всичко е различно през 2026 г. Продължавам да вярвам, че все пак ще сме много щастливи! Това поколение е страхотно и заслужава да стигне до световната титла“, написа халфът на Бразилия и Реал Мадрид в социалните мрежи.