Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес заяви, че отборът му изпитва „огромно уважение“ към Канада, който ще играе за първи път на Световно първенство от 36 години насам, когато двата тима се срещнат в Катар. Съставът на Мартинес завърши трети в Русия преди четири години и ще бъде фаворит в двубоя с Канада, който е за първи път на Мондиал от 1986-а година насам.

Белгийците бяха изправени пред подобна съпротива през 2018, когато надвиха дебютанта на шампионат на планетата Панама с 3:0 в откриващия си мач с три попадения след почивката.

„Изпитваме огромно уважение към това, което е постигнал отборът на Канада, защото когато приключиш на първо място в квалификационната си група пред тимове като САЩ и Мексико, това е нещо значимо, не е случайност. Те изглеждат като отбор, а не просто група от играчи, които защитават националната фланелка. Това е много опасна ситуация, когато играеш срещу тим, който няма какво да губи. Видяхме това срещу Панама в рамките на 50 минути, и трябва да конкурираме това с ентусиазъм“, каза испанският специалист на днешната си пресконференция.


Всички мачове от Мондиал 2022 може да наблюдавате НА ЖИВО С КАРТИНА на сайта Gong.bg!


„Червените дяволи“, които са втори в световната ранглиста зад Бразилия, изиграха контрола срещу Египет миналата седмица в Кувейт, в която отстъпиха с 1:2.

„Контролата беше важна за нас, мачът бе почти като сериозна тренировъчна сесия. Мисля, че беше много добра отправна точка. Понякога е хубаво да чувстваме, че все още не сме там, където искаме да бъдем. Това ни подейства отрезвяващо. Вероятно тази загуба ще ускори процеса“, добави Мартинес.

Топ реализаторът на Белгия Ромелу Лукаку ще пропусне първите два мача от груповата фаза, продължавайки възстановяването си от контузия на подколянното сухожилие. Капитанът Еден Азар също е далеч от най-добрата си форма. Освен Канада, Белгия ще играе още с отборите на Хърватия и Мароко в група „F“ на надпреварата.