Антонио Рюдигер е готов да започне кампанията си на Мондиал 2022 с „изчистено съзнание“, казвайки, че никой не може да отписва Германия от евентуален пети триумф на планетата. Бундестимът е в Катар, където ще се опита да измие срама от разочароващото отпадане в групите преди четири години в Русия под ръководството на тогавашния селекционер Йоахим Льов.

Сега, при Ханзи Флик, германците разполагат с много талантливи млади футболисти, което означава, че Рюдигер трябва да бъде един от лидерите.


Всички мачове от Мондиал 2022 може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg!


Независимо от треньорската смяна, резултатите в последните години доказват, че Маншафтът продължава да бъде непостоянен в изявите си и централният защитник на Реал Мадрид е напълно наясно с това.

„Честно казано, ако говорим за фаворити, трябва да наблегнем на моментната форма. И преди паузата за националните отбори, виждаме тимове като Бразилия и Франция. Мисля, че с оглед нашата моментна форма, ние не сме сред основните претенденти за титлата. Но ние сме голяма нация и разполагаме с добър отбор. Не трябва да се страхуваме от никого. Това е футбол. Ако бъдем задружни, може да бъде много полезно. Трябва да си свършим работата. Изиграхме много добри мачове. Сега е ред на голямата сцена. Не съм притеснен, имаме фантастичен състав“, каза бранителят в интервю за „The Guardian“.

Рюдигер и компания започват срещу Япония в сряда, преди да се изправят още срещу Испания и Коста Рика в група „Е“ на надпреварата.